Diensten

Verkoop

Een huis verkopen? Wij begeleiden u van de eerste foto tot en met het bezoek aan de notaris. Waarom? Een huis verkopen is een complexe en vaak ook emotionele aangelegenheid en daarom zijn wij er voor u gedurende het hele traject. Ons team beschikt over deskundigheid, kennis van de markt en een grote dosis daadkracht, inzet en overtuigingskracht. In combinatie met een uitgebreid pakket aan middelen realiseren wij goede eindresultaten. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u er graag meer over. Vanzelfsprekend is zo’n gesprek geheel vrijblijvend. Aarzel dan ook niet om een afspraak te maken!

Aankoop

Een huis kopen via de begeleiding van een (aankoop)makelaar? Waarom zou ik dat doen? We horen het u denken. Maar met een aankoopmakelaar: wordt geen detail gemist, voorkomt u eventuele juridische verwikkelingen, staat u sterker tijdens de prijsonderhandelingen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste prijzen en marktontwikkelingen. In menig geval kost een aankoopmakelaar minder dan hij (aan onderhandelingsresultaat) opbrengt. Neem gerust contact op voor meer informatie of uitleg. U kunt onze aankoopbegeleiding in een aantal deeldiensten naar keuze of in het geheel afnemen: • Bezichtigen van huizen: wij gaan met u mee en hebben in het vooronderzoek al een beeld gevormd van de gerealiseerde prijzen ter plaatse. Wij geven ons oordeel over de prijs en de kwaliteit van het huis. • Onderhandelen aankoop huis: in overleg met u voeren wij de onderhandeling met de verkopende partij (eigenaar of makelaar). Natuurlijk staat uw belang daarbij voorop! Wij onderhandelen, maar u beslist. Na overeenstemming, controleren wij voor u de koopovereenkomst. • Afhandelen aankoop huis: wij staan u bij tot en met het bezoek bij de notaris. Wij controleren dan het concept van de notariële leveringsakte alsmede de eindafrekening van de notaris. Bel, mail of kom bij ons langs, dan kijken we samen wat voor u de beste opties zijn!

Adverteren

Op uw verzoek en in overleg kan er met uw pand worden geadverteerd. Wij stellend e tekst voor u samen en zorgen voor plaatsing in de krant. Wij adverteren o.a. in:

 • Leeuwarder Courant
 • Dagblad van het Noorden
 • Drachtster Courant
 • De Feanster
 • De Telegraaf
 • Speciale woonmagazines

Taxatie

Wat is een taxatie?

Taxeren is het bepalen van de objectieve waarde van een onroerende zaak door een onafhankelijke taxateur. Bij de bepaling van de waarde baseert de taxateur zich uitsluitend op objectieve maatstaven zoals het type woning, perceel oppervlakte, de technische voorzieningen, de staat van onderhoud en de locatie. Persoonlijke omstandigheden of voorkeuren spelen hierbij geen rol. Wanneer wordt een woning getaxeerd?

Het bepalen van de objectieve waarde van een woning is belangrijk voor verschillende doeleinden. Er wordt o.a. een taxatie verricht bij:

 • Koop en verkoop van een woning.
 • Hypothecaire financiering en Nationale Hypotheek Garantie.
 • Een overdracht in familiesfeer.
 • Onteigening van de onroerende zaak.
 • Het bepalen van de huurwaarde bij verhuur.
 • Als de belastingdienst de waarde van een woning wil weten, hierbij werken wij samen met de belastingdienst.
Om een financiering te krijgen (met name een hypotheek) worden er steeds hogere eisen gesteld aan een taxatie. Wij zijn meegegaan met deze ontwikkeling en hebben ons aangesloten bij de NWWI, Ivalidatie en Taxateursunie, waardoor wij de voor NHG gevraagde gevalideerde rapporten kunnen leveren.

Wij staan bekend om onze snelle en vakkundige manier van werken en binnen een dag na opname heeft u de taxatie binnen. De VastgoedPro makelaar – taxateur beoordeelt de woning aan de hand van een checklist en bepaalt vervolgens de objectieve waarde van het object. Een VastgoedPro makelaar – taxateur voldoet aan alle vakbekwaamheidseisen. Hij is gecertificeerd en ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).

Taxatie van een bedrijfspand

Als ondernemer krijgt u ongetwijfeld een keer te maken met een taxatie van uw bedrijfspand. Dit kan zijn ten behoeve van financierings- en investeringsdoeleinden. Een taxatierapport is een objectief waardeoordeel van uw bedrijfspand opgesteld door een deskundig en gecertificeerd bedrijfsmakelaar. Afhankelijk van het doel van de bedrijfstaxatie kunnen wij verschillende waardes voor u berekenen. Onze deskundigheid en ervaring garanderen een correcte en marktconforme taxatie, waarin ook andere partijen (bank, fiscus) zich kunnen vinden.

Ons woningaanbod staat o.a. ook op de volgende websites.